Yuiemi
Image default
Business / Transportation and Logistics

Onderhoud van cv-ketel

 Een cv-ketel is eigenlijk elke dag nodig en het is daarom belangrijk dat deze met regelmaat wordt onderhouden. Veel mensen zien het nut er niet van in en ‘verwaarlozen’ hun cv-ketel, omdat ze de voordelen van onderhoud er niet in zien en omdat onderhoud (vaak) duur is. In dit artikel leest u wat nou exact de voordelen van onderhoud aan een cv-ketel en waarom u dus wel moet denken aan het onderhoud van uw cv-ketel.

Werkzaamheden en onderhoudscontracten

Werkzaamheden tijdens het onderhoud van uw cv-ketel kunnen erg verschillen per onderhoudscontract dat wordt aangegaan met de loodgieter o.d.. Met een basis contract bent u in ieder geval verzekerd van reiniging, controle en het afstellen van de cv-ketel. Wat verschilt per onderhoudscontract is de frequentie waarin uw loodgieter langskomt, maar wat ook verschilt, is of er voorrijkosten worden gerekend en of de klant moet betalen voor de onderdelen bij een reparatie.

Voordelen van periodiek onderhoud

Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig die werkzaamheden, maar wat heeft u er precies aan? Om te beginnen is de kans dat een defect in uw cv-ketel optreedt vele malen groter wanneer er geen onderhoud aan uw cv-ketel wordt gedaan. Wanneer de cv-ketel geen last heeft van defecten is de kans groter dat de levensduur van uw cv-ketel ook wordt verlengt. Daarnaast is het zo dat uw loodgieter tijdens het onderhoud zorgt voor de afstelling van uw cv-ketel waardoor u op de energiekosten zal besparen. Wat veel mensen niet weten is dat, wanneer periodiek onderhoud wordt gedaan, u ook sneller wordt geholpen door uw loodgieter.

 

Al met al is het dus verstandig om uw cv-ketel van onderhoud te voorzien. Onderhoud gebeurt één keer in de 1,2 of 3 jaar. Om deze reden hoeft het niet veel geld te kosten en het bespaard u een hoop zorgen.

Ga naar onze website om te kijken naar alle mogelijkheden voor het onderhoud van uw cv-ketel.