Yuiemi
Image default
Business / Transportation and Logistics

Innovatie in vervoer

Jezelf verplaatsen kan nog nooit op zoveel manieren als nu. Met de auto, scooter, fiets of te voet kan je jezelf van A naar B verplaatsen. Ook kan je het openbaar vervoer nemen zodat de bus, tram, metro of trein je naar je bestemming brengt. Op reis gaan kan met de auto, het vliegtuig of speciale reisbussen. En dan heb je nog taxi’s en Ubers waar je altijd op kan rekenen. Toch wordt er in de vervoerswereld nog volop gewerkt aan innovaties.

Eén van die innovaties zijn voertuigen die geen bestuurder meer nodig hebben. Google en Tesla zijn de koplopers in deze techniek, ze doen al jaren onderzoek naar de techniek waarmee ze zelfrijdende auto’s kunnen maken. De board computer wordt dan uw chauffeur en brengt u naar uw bestemming terwijl u zelf rustig een boekje kan lezen of uw mailbox kan doornemen. Deze technieken raken steeds verder gevorderd, maar het zal nog een heel tijdje duren voor die voor iedereen beschikbaar zijn en dan ook nog betaalbaar.

Toch zijn er al een aantal innovaties die wel voor iedereen beschikbaar zijn, sommige mensen zullen ze zelfs al in hun auto ingebouwd hebben. Zo zijn nieuwe auto’s meestal uitgerust met een orlaco achteruitrijcamera en parkeersensoren. Deze helpen de bestuurder met inparkeren door goede indicaties te geven. Zo kan u inparkeren zonder moeite. Bij sommige systemen gaat de techniek nog iets verder. De bestuurder hoeft enkel de auto klaar te zetten voor inparkeren en dan zijn stuur los te laten. Het parkeersysteem parkeert de wagen dan volledig autonoom in.

Voor professionele voertuigen zijn nieuwe technieken nog belangrijker. Professionele voertuigen zoals transportvoertuigen of landbouwwerktuigen zijn vaak grote en zware voertuigen. Nieuwe technieken betekenen hier dat het rijgemak en de veiligheid verhoogd kunnen worden. Zo zijn deze voertuigen tegenwoordig uitgerust met een waeco camera aan alle zijdes zodat de bestuurder meer overzicht heeft en dode hoeken wegvallen.

http://www.vanzwitserland.nl/